PANTTILAINAUS

Panttilainaus on luvanvaraista liiketoimintaa ja sitä valvoo Etelä-Suomen Aluehallintovirasto. Asiointi on täysin luottamuksellista ja panttilainauslaitosta sitoo vaitiolovelvollisuus.

PANTTILAINA

Panttilainaaminen on rahan lainaamista irtainta omaisuutta vastaan. Panttilaina on yksinkertainen ja turvallinen lainamuoto. Pienissä ja lyhytaikaisissa luotoissa se on myös varsin edullinen.

Kun tarvitset lainaa, ota mukaasi henkilöllisyystodistus (18v. ikäraja) sekä pantiksi sopivaa omaisuuttasi ja tule konttorillemme. Lainatarjouksen hyväksyttyäsi saat lainasumman heti käteen. Korot ja kulut peritään vasta lainaa uusittaessa tai lunastettaessa.

Jos laina jää hoitamatta siitä ei tule maksuhäiriömerkintää, vakuus myydään.

VAKUUDET

Yleisimpiä lainanvakuuksia ovat kultakorut, viihde-elektroniikka, soittimet ja hopeaesineet. Otamme vakuudeksi myös esim. joitain työkaluja, taide- ja keräilyesineitä ym. Varsinkin uudemmista esineistä tulee mukana olla liikkeen ostokuitti. Kannattaa myös tiedustella etukäteen esineen sopivuutta panttilainan vakuudeksi. Otamme vastaan vain leimattua kultaa ja hopeaa.

LAINAKULUT

Lainasumman saa käteen. Kulut peritään kuluneen ajan mukaan panttia lunastettaessa tai kun laina uusitaan. Lunastettaessa kulut lasketaan jokaiselta alkavalta lainakuukaudelta. Alla hinnasto.

LAINAHINNASTO

LAINA-AIKA

Meillä laina-aika on neljä kuukautta. Lainan voi lunastaa aikaisemminkin, vaikka jo samana päivänä.

LAINAN UUSIMINEN

Laina-aikaa voi jatkaa, panttilainakonttorin suostumuksella, maksamalla kertyneet kulut. Laina-aika alkaa alusta, samalla lainaa voi lyhentää. Uusimisen voi hoitaa myös pankkitilille, näin tehdessäsi otathan ensin yhteyttä konttoriimme.

LAINAMÄÄRÄ

Lainamäärä on osa vakuuden arvosta. Meillä keskimääräinen lainasumma on noin 200 euroa. Lainojen koot vaihtelevat muutamasta kympistä muutamaan tuhanteen euroon.